DANISH PEACH |
WHOLEMEAL LOAF |
WHOLEMEAL SLICES |
DIAMOND CUSTARD@DANISH CUSTARD |
PALMIER |
SEBELUM BAKE |
CROISSANT |
BAGUETTE DAN HARD ROLL |
Module yg akan diajar:Hasilan bun manis
Wholemeal bread
Baguette/Roti Perancis
Croissant
Cinnamon rolls
Palmier chocolate
Danish peach custard
Cheese stick
Fee cuma: RM250,diy(do it yourself)
Masa : 10.00am
Tarikh : 7 julai 2012
( Sila depositkan rm100 ke Maybank acc: 164847066021-Seriwani Nazri) untuk mendaftar. Jika ada sebarang pertanyaan, boleh hubungi saya di no 0123590067. Tolong jgn miscol ye, sms atau hubungi terus.
Pengalaman saya menganjur kelas danish pastry ini menyedarkan saya bahawa peminat2 fanatik danish terutama croissant majoritinya yg ingin mendalami ilmu mendanish ini....dan bagi anda di luar sana, kak senah nk tegaskan disini..sebenarnya danish lebih mudah dari meroti!! Sangat2 mudah!! Ramai yg bayangkan danish rumit untuk dipelajari....Hehehe kesiannya kalau terfikir begini.
Jom jgn lepaskan peluang di bulan syaaban yg mulia ini, kita meroti dan mendanish dan amat sesuai untuk dimakan pada waktu sahur bagi yg tak suka makan nasi di subuh2 `sepiee`. Roti dan Danish sangat2 `retro`, klasik, all time favourite. Jadikan ilmu yg anda pelajari ini sebagai sesuatu yg bermenafaat utk keluarga tersayang..sesungguhnya airtangan ibu@isteri itu mengeratkan silaturrahim keluarga anda..lebih2 lagi roti dan danish adalah makanan rutin pengganti nasi...:D
1 comments:
Makasih ya encik er batu...
Post a Comment